Tre månader

I lördags fyllde Morris tre månader och igår var vi på BVC. Han fick två sprutor och vi vägde och mätte honom, 6390 g och 60,8 cm. Jag var tvungen att ta fram Ninjas kort och jämföra lite. Hon var lika lång (61 cm) på sin 4 månaders-koll och vägde 6225 g på sin 5 månaders-koll. Men inte är han väl så tjock, vår lilla prins-korv.
Idag var det äntligen dags för Öppna förskolan att öppna igen, i nya lokaler. Ninja var överlycklig och sprang runt och utforskade. Sen blev hon om möjligt ännu gladare när hennes kompis Kalle kom (trots att han gav henne ett märke på kinden). Morris verkade gilla stället också, satt i en babysitter och lekte med en mobil som hängde ner från taket. Jag var där ensam då Simon var hemma och rivde bastun och det gick jättebra. Ninja gnällde inte efter pappa en enda gång och jag fick trösta henne när hon fick stryk och byta blöja utan problem.
Det är roligt att upptäcka att hon lär sig saker som man inte tänker på, härmar saker vi gör och säger. När hon var ledsen på Öppnis sa hon med gråt i rösten: "inte slåss" och "inte dra hår" (något vi tjatar på henne om), senare även "Ninja hade den" (lärt sig av äldre kompisar som börjat på dagis).

Kommentarer
Postat av: Anonym

Var tvungen att kolla med kusinerna: Maja var vid 3 månader 56 cm och vägde 5395. Tjock-Axel var 62,5 cm och vägde 6865... Vi har just varit på 5-månaderskoll, då vägde han 7560 och var 67,5 cm. Så stor var inte Maja förrän vid 8 månader!

2008-01-29 @ 19:36:13
Postat av: Mormor

Nu blir mormor bekymrad, vill verkligen inte att Ninja ska få "stryk" och vem är den där Kalle egentligen? Man ska inte slåss och dra i håret, där håller jag med Ninja helt!

2008-02-01 @ 14:22:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback