...mera framsteg


Och Morris lärde sig även att tycka om att gunga.
(Snodde bilden från barnvakten
Hanna)

Weekend

Jahapp, så är man borta från barnen över helgen och vad händer? Ninja lär sig cykla och Morris lär sig krypa!

Tjohooo!

Igår kväll somnade Ninja utan gnäll.
Jag vaknade i natt (trodde jag) och skulle fixa välling till Morris för att han gnällde. Tittade på klockan, 06.29, tittade bredvid mig, ingen Ninja. Vad? Förstod snabbt att det var Ninja som gnällde från sitt rum, Morris hade väckt henne.
Båda kidsen hade sovit hela natten i deras rum!!
Ninja sov vidare en stund med mig i stora sängen medan Morris åt gröt till frukost med pappsen, vällingen stod orörd i kylskåpet.

Somna själv - dag 5

Idag hade mirakulöst nog (bra jobbat Simon) lampan kommit upp vid Ninjas nya säng så det blev till att lägga sig där. Lite toppad var hon och sa glatt "god natt mamma" efter fem sagor. Sen hörde vi att hon pratade lite, Simon gick in och sa god natt. Sen var hon lite ledsen, tystnade i några minuter, var lite ledsen igen osv, i 20-30 minuter. Hon gick inte upp ur sängen, skrek inte och var arg som förut så vi behövde aldrig gå in till henne och trösta.
När hon sa "god natt mamma" kändes det precis som när hon, efter två veckors inskolning, sa "hej då mamma" och gick in till dagmamman utan att vara ledsen. Det här känns bra!

Somna själv - dag 4

Hon sov hos kusinen, de somnade vid elva-snåret...
De hade somnat själva men Ninja vaknade till vid 5 och var ledsen. Då gick de in och hämtade syrran (som inte fick plats i stora sängen då Ninja och Felix sov på tvären) och somnade om.

Somna själv - dag 3

Inte lika ihållande hojtande i kväll men mer utdraget. Hon tystnade i några minuter men började om några gånger. Svårt att veta hur lång tid det tog men det känns som att vi gör rätt och att det kommer fungera. Håll tummarna.

Somna själv - dag 2

Ikväll var jag och storhandlade så jag missade spektaklet. Ninja hade varit ledsen men somnade efter 20 minuter. Hon låg fortfarande kvar i sängen så det verkar som att hon förstår vad som gäller.

När hon lärt sig att somna själv kanske hon kan somna om själv när hon vaknar på natten. Och sen flytta in i sin egen säng och sova där hela natten.

Min önskan är att vi kan sitta och läsa för barnen en stund, gå ut ur deras rum och att de då somnar själva (om de nu inte slocknat till sagan/sagorna). Sen får de gärna smyga upp i vår säng om de skulle vakna under natten, hur vi nu ska få plats allihopa. Hittills har inte Morris visat några tendenser att vilja sova med mig/oss så han sover nog hela natten själv snart (när han slutat att äta på natten).

Sova sova sova säng säng säng

Så där ja, nu har Ninja somnat själv för första gången!

Det tog mindre än 30 minuter. Hon skrek och var ledsen men gick inte ens ner från sängen (vår säng). Vi var inne med jämna mellanrum men då skrek hon bara värre.
Hittills har vi varit tvungna att ligga bredvid henne tills hon somnat och det har tagit mellan 5 och 45 minuter. Dessutom drar hon oss i håret tills hon slocknar så det är inte bara mysigt.

Hon har inte sovit middag idag så vi får se om detta var något tillfälligt för att hon var så trött, rapport i morgon.

Frisk och glad igen

Feber i tre dagar men nu är han piggare, vår lille Morris. Han är fortfarande snorig men det måste väl också ge med sig snart.
image323

Ninja Långstrump

Det svåra med en lillebrorsa är att låta honom vara ifred när han sover. Det hjälper inte med en morsa som ryter "Låt honom vara, han är sjuk och behöver sova mycket!". Ninja Långstrump vill gärna leka med "lilla Morpan" hela tiden.
"Mamma, Morris lill inte sjåva nu, Morris lill va naken"
Oj vad de kommer röja nästa sommar när Morris också kan springa runt, inte en lugn stund, vad härligt!
image321image322
bus bus

Den årliga utflykten med dagmamman

Febriga Morris fick vara hemma med pappsen så mor och dotter kunde åka till Hagaparken. Vi tittade på en massa fjärilar, några skalbaggar, fiskar, sjöhästar och lite sniglar. Sen gick vi till parken, åt vår matsäck och lekte (föräldrarna gaggade mest).
image307

image319
Helt plötsligt var det en massa barn som började sjunga (några klasser från Adolf Fredriks) i det härliga försommarvädret. Perfekt slut på utflyktsdagen.

Tre små gummor...

image306

Två dagar på Skansen

I fredags var vi på Skansen med faster Johanna och kusin Axel.
image293
Ninja bland gärdesgårdarna.
image294
Busbjörnar
image295
Glasspaus
image296
Morris spanar in syrran...
image297
...när hon åker slänggunga!
image298

Och på lördagen bar det av igen. Den här gången med kompisen Sigrid och hennes föräldrar Lisa och Patrik.
image299
Spanar in marsvinen
image300
Närkontakt
image301
image302
Påfåglar
image303image304
Picknick
image305

Eländes elände

Morris är sjuk för första gången i sitt liv. Febrig, snorig, hostig och vill inte äta. Det är tur att det finns välling när mjölken börjar sina hos mamsen. I natt sov han dock som en stock, utan att äta en enda gång (alltid något positivt).
image291
Lite glad kan man väl vara ändå.
image292
Vi får se om han har smittat Ninja, hon var lite varm i natt och vaknade till flera gånger. Synd på den årliga utflykten (alla barn och föräldrar) med dagmamman i morgon. Kan bli jobbigt med Morris om han är som idag.