Läget just nu

image86

Eftersom det varit glest med rapporter kommer här en lite längre.
Så här ser jag ut nu, bilden är från min lilla kusin Hektors dop. Hektor är precis ett år yngre än mig och jättesöt (precis som storebror Felix). Jag ska också få ett litet syskon, i november.
Pappa är hemma med mig nu och mamma har jobbat 50% i några veckor innan kroppen sa ifrån (så nu jobbar hon inte alls). Tråkigt tycker hon men nu får jag ha dem hemma båda två.
Just nu är pappa definitivt favoriten här hemma, mamma vill jag inte alls vara med. De funderar och funderar på varför det är så men det tänker jag inte berätta.
På dagarna brukar vi hänga i parken och träffa lite kompisar, jag gillar att vara ute och leka. De flesta av mina kompisar börjar dock på dagis nu så jag hoppas på att träffa lite nya på öppna förskolan som öppnar snart igen. Pappa har lovat att gå på sång med mig också i höst. Han ska vara hemma till mars, då är bebisen ungefär fyra månader och mamma får ta hand om oss båda två. Jag undrar om jag får en lillebror eller lillasyster.
Jag har blivit jätteduktig på att äta med sked och gaffel och min favoritmat är ris, bara ris, mycket ris. Många ord kan jag också även om det inte låter helt rätt jämt. Det är roligt att härma alla ord som mamma och pappa säger och de skrattar så mycket när jag försöker.
Jag har sovit en hel natt också, utan att vakna en enda gång. Tyvärr, för mamma och pappa, blev det bara en. Man ska inte ha bråttom...sova kan jag göra när jag blir tonåring. De får faktiskt skylla sig själva när de är så tröga med att få iordning deras sovrum. Jag gnäller ju för att jag vill vara ifred i mitt rum!
Altanen börjar ta form också, pappa gör den alldeles själv (med lite hjälp från mig såklart). Mamma är inte till så mycket nytta när hon har så ont, vill bara ligga och vila hela tiden, tråkmåns. Hoppas det blir bättre nu när hon är sjukskriven.
Det känns roligt att vi snart kommer ha en fin altan, en liten "dedi" att gosa med, nytt badrum kanske och jag kommer få ett eget rum, jihoo!

Slänger in några bilder: mamma och Hektor (morbror Kalle i bakgrunden), jag och mamma vid poolerna i Orsa (Felix i bakgrunden), jag och Felix hoppar i gammelmormors sängar i Orsa (en gammal tavla i bakgrunden)

Dåligt med uppdateringar.

Det har varit väääldigt dåligt med uppdateringar här på senaste. Tidsbrist och inga bilder på "rätt" dator skyller mamma på. Nu har hon dock lagt in bilder från mobiltelefonen i datorn så det kanske kan ta fart nu...håll tummarna.
Här är i alla fall jag i somras när vi var på kurs, "textiltryck" hette den så det passade morsan bra. Jag fick äta matsäck och sitta på en vuxenstol, roligt. Så blev det lite nya tröjor såklart som mamma gjorde.

image84

Här är en av tröjorna, det står Ninja på den såklart.
Jag plockar vinbär hos grannen och sen var tröjan inte så vit längre...

image85

Morsans bula på magen.

image83

Här sitter morsan och jäser i soffan. Hon har en stor mage och jag börjar ana att det är något skumt på gång. Därför har jag hängt mycket med pappa och vill helst bara göra det också. Mamma har ju ändå varit på jobbet på dagarna. Nu är hon dock sjukskriven helt så det blir väl till att hänga mer med henne igen.