Trängsel på Öppnis

Det var fotografering på Öppna förskolan i veckan och det ska ju synas att de är syskon. Kaniner båda två och trängas i rutchkanan. Ninja hade inte glömt hur man röjer på Öppnis.

Jättehund

Ninja hittade en stor hund på Guldfynd i Sickla, lycka.


Heldag med morsan

Idag tänkte vi att jag skulle ta hand om barnen så Simon kunde måla och fixa i gillestugan. Ponnyridning (Ninjas idé) stod på schemat och iom den vita utsikten från morgon-fönstret fick vi skriva pulkåkning på listan också.

Morgonvälling med pappsen, tack för sovmorgonen Morris (8.15).

Närkontakt med geten i Aspuddsparken. Jag vet inte vem som bräkte mest av dessa tre.

Rida på hästen, lycka.

Ingen kö, vi tar ett varv till. Morris ser avundsjukt på i bakgrunden.

"Är inte korven klar snaaart!"

Äntligen!

När vi åkte hem trodde vi att Ninja somnat i bilen (Morris sov som en stock). Precis när bilen stannar slår hon upp ögonen, "Åka kälke nu?". Så det var bara till att hoppa i pulkan och ge sig av till backen. Morris stannade hemma och sov.
Vi gick förbi Tim och Tia och de ville gärna hänga med och åka i backen, som visade sig bestå mest av löv. Tillräckligt med fart fick vi ändå upp för att Ninja skulle stå på näsan och sen tycka det var för "lässit" en stund senare. Tröttheten fanns där.

Vilket märktes på vägen hem. Tro inte att det är ett dugg skönt för att det råkar ligga ett fårskinn där. Hård pulka med två sitsar kan inte vara skönt att ligga med ryggen på.

Bokklubben

Idag fick vi brev i brevlådan.

"Mamma, vad är det här?"
"Det är ett brev till dig faktiskt. Det är från en bokklubb som jag har gått med i åt dig."
"Åh, tack mamma!"(Hon öppnar brevet som bara innehållet ett papper, lite besviken men glad ändå)

Wow, om man ändå vore 25 år yngre.

Men så är inte fallet så nu får Ninja önska sig det här istället.
Hon är mycket för rollspel nu, gafflarna pratar med varandra vid matbordet. Så jultomten får gärna komma med små figurer i plast. Bamse vore roligt men det verkar inte finnas. Vi har en lille skutt som jag hade när jag var liten men det var ett tag sen (märke: Kärnan). Nån som har kvar från 80-talet?
Pippi, Tommy och Annika har hon men inte resten av "Pippi-packet".


Bio!

Idag var jag och Ninja på bio tillsammans, första gången för henne. Vi såg "Muuumin och kråkan!" sa Ninja när hon skulle berätta för Simon efteråt. Det var förstås Mamma Mu och kråkan och hon var jättelycklig. Nästa helg ska vi se Laban tycker Ninja.  She´s hooked.

Hon är inte rädd, bara förvånad, imponerad och överraskad när ljuset släcks och "den stora TV:n" går igång.

Höjden av lycka.

Att äntligen få leka inne på toaletten.
Fri tillgång till rinnande vatten.
Ny tandborste som är lång så man når vattnet.
Ha två små tänder som bara måste borstas, om och om igen.

Always mix business with pleasure.


Tre år av saknad

För tre år sen hade jag knappt förstått att du försvunnit ur våra liv. Du fick aldrig träffa mina barn men jag vet att du hade avgudat dem. Morris liknar dig när han kisar med sina fina ögon, samma glöd och charm i dem som det var i dina. Kram på födelsedagen pappa.