Vilka news!

Så här förvånad blev jag när brorsan skickade ett mail med en hälsning från herr och fru. Vilka rackare, gifta sig sådär i smyg när de är i USA. Jag ska köpa en brödrost och ta med i resväskan när jag åker dit om en vecka.

Degardag med My Little Pony

Idag har vi inte varit utanför dörren. Jo, bara jag när jag hämtade posten och slängde soporna.
Vi hade lite planer på att åka till badhuset men sen somnade Morris och sov 3,5 timme (de somnade 22 igår). Så vi blev hemma istället.
Ninja har lekt med några små hästar som jag hittade igår när jag städade. Hon har även tittat på risiga Youtube-klipp med My Little Pony och först när det var läggdags kom jag på i vilken låda det kunde finnas några hästar. När jag öppnar lådan ser jag att det var visst fyra hästar där i. Så nu har hon tre stora och tre små (bara en äkta vara dock) som jag gärna hjälpte henne att kamma.
Jag kommer så ihåg hur jag pysslade med den där stackars manen på min ensamma lilla pony (kusinen hade flera hundra, med barnmått mätt alltså). Måste till mamma och leta rätt på min gamla häst, förstår de som samlar på dem.
Nu sover de i alla fall tryggt bredvid Ninja, hennes ponnies. Och hon lär vakna med ett "Du är så söt, min kära lilla ponny... men det är dig jag gillar bäääst" i morgon.

Yoghurt med hallon och smörgåsrån till mellis, och lite sång förstås.

Passar på att nämna att Ninja är nyklippt. Vi kapade två cm i går innan vi badade och hoppas nu på mindre trassel. Det är första gången vi klipper "på riktigt" då vi förut mest har jämnat till. Denna gång lyckades jag med luggen också, klippte inte så kort.
Morris får nog spara sin hockeyfrilla till sommaren, om det inte börjar trassla det med. Han har fått härliga lockar bak i nacken.

Be my Valentine!

Alla hjärtans dag 2009 firade vi hos Tina och Nisse på höjden.

Ingrid och Morris myser i fotöljen och äter majskrokar till Melodifestivalen. Varför de kör topless? Jo, Ingrid blev blöt om tröjan och så fort någon tar av eller på sig en tröja börjar Morris slita i sin, vill få av den.

Övriga medverkande under kvällen: Ninja med föräldrar, Tim och Tia med föräldrar, Kalle, Oskar och Elsa.

Med mamma på jobbet

Morris fick hänga med mig på jobbet en sväng efter besöket på Vårdcentralen i onsdags. Eleverna blev glada, men sen besvikna då Morris bara sov. Några hängde dock kvar en stund efter skolans slut för att få leka lite med lillkillen.

"Nej, jag vill till mamma!" 

Sjukis

Morris har inte varit sig själv på senaste. I går var vi till läkaren som bekräftade vad vi trodde var fel, öroninflammation... igen. Nu har han fått medicin som trots den fruktiga doften verkar smaka urk, vilda protester mao.

Glömde ju...

Morris mest tydliga ord: Hej!
Han säger det till Ninja på morgonen när hon ska vakna och till mig när jag kommer hem från jobbet/hämtar hos dagmamman. Det riktigt känns i kroppen hur mycket kärlek det är bakom detta "Heeeej!" Han är en riktig myskille den där Morris.

Glömde även:
Heejååå, Eeehå -Hej då

Kusinerna -vilket gäng

I lördags var Simon på balett med sin mor (julklapp) så vi åkte till kusinerna i Södertälje. Ninja har alltid varit förälskad i Felix och nu när Hektor blivit lite äldre visar han samma känslor inför Ninja. Så vi får väl se om Morris första (ordentliga) ord blir "Hektor". Annars leker de allihopa tillsammans som om de var syskon, brottas och busar.

Sleep-talker

Igår kväll när vi precis skulle gå och lägga oss hörde vi Morris, han lät lite konstigt. Han hade redan fått en sängfösare (välling) så han borde inte vakna ch vara hungrig igen.
Men det var inget skrik efter mat, det var ett skratt. Han låg och skrattade i sömnen så vi smög upp för att tjuvkika på honom. Det var något han diskuterade, kanske lekte han med syrran? Han bubblade på en liten stund i alla fall och fortsatte sen att sova.

Annars säger han inte så mycket som vi förstår men några ord kan man ana:
Vevve - välling
Eeeööhhheee! ibland Nenne - Ninja
Nah eller Mah - napp
App - klapp
Möh - mjölk
Mama
Papa

Det enda man behöver när man är 15 månader.

Alldeles, alldeles underbara

Det är mina barn, kortfattat.
Lite suddiga på bilden men du ser väl hur härliga de är.

Hur ska jag klara av en vecka i USA utan dem?

Skärholmen centrum

När man är med morsan och shoppar i Skärholmen får man alltid glass. Det har Ninja nu lärt sig. Och jag har lärt mig att hon inte vill ha hallon trots att hon säger det, äter alltid min chokladglass ändå. Så numera är det en helt egen kula chokladglass som gäller. Tur är väl det när man precis slagit i hakan under stjärtlappsrace hos dagmamman.


Nu kanske det låter som om detta händer ofta men hittills har det bara varit två ggr.