10 månader

Morris är idag 10 månader och har varit på BVC med pappsen för första gången. Han klarade att slå ihop klossar, plocka en kula med pincettgrepp och krypa runt och resa sig mot saker.
Vi tycker att han använder vänster hand mer än höger... brås på pappa. Första tanden tittade fram i förrgår, vänster framtand, i överkäken alltså. Har precis börjat säga "goj goj", som han gjorde när han var mindre. Vi ska försöka få med det på film innan han slutar med det den här gången, låter jättegulligt.
Lite siffror: 9825 g och 72,5 cm (Ninja 10 mån, 8645 g och 71,5 cm).

Inläggstorka pga hårt jobbande mamma

Japp, nu är jobbet i full gång och jag har knappt tid att andas på dagarna.
Det är helt underbart att komma hem till familjen. Ninja blir jätteglad och visar mer kärlek mot sin mor än tidigare. Morris, tyvärr förkyld, kommer snorandes och kladdar ner min svettiga tröja, helt okej. Simon lagar mat som aldrig förr, lammstek, quiona-sallad och annat gott. Älskade familj!

"Mmm, jag älskar om mamma kom hem. Nu du kom hem mamma, ja bli nätteglad"

Ninja talar om att hon tycker om (ja, t.om. älskar om) när jag kommer hem från jobbet.

I går kväll

Vem tassar upp halv elva och fnissar och sen gråter "mamma, jag är pigg" när jag lägger tillbaka henne i sängen? Nattugglan Ninja såklart (har hon fått efter mor sin).
Hon somnade i fotöljen som en liten ostbåge till OS-invigningen så det var inte så konstigt att hon hade svårt att somna sen.
Jag gav upp och lät henne ligga bredvid mig när jag skulle läsa. Hon trodde såklart att jag menade läsa för henne så jag tog första bästa bok i bokhyllan, BRIS-boken. Hon var dock så trött att hon inte orkade strejka när bilderna var få och texten avsedd för minst 6-åringar. Jag längtar tills jag kan läsa böcker för henne som inte tar slut på 5 minuter och ska läsas om och om igen. Hur långt är det till dess?
Nåja, vi hade det väldigt mysigt i alla fall och hon höll sig vaken till efter elva. När vi släckte lampan fick jag beviset på att hon också uppskattade stunden:

"God natt älskling"
"God natt älskling-mamma"
"Åh, jag älskar dig"
"Jag älskar dig, söta lilla mamma"

Ensam i ett dygn

När kattfamiljen är borta dansar mamma på bordet...

eller snarare har skaparverkstad på bordet.

Jag fick ett dygn hemma, alldeles ensam, utan familj. Äntligen hann jag trycka ikapp lite tröjor till diverse nykomlingar i kompiskretsen, bada länge, glo på TV sent, äta fil till lunch (klockan 14) osv.
Det gick dock upp för mig rätt snart att det inte var så kul att vara ensam så jag fick med Iréne på middag och bio på söder. Vi åt på en creperia, såg Mamma Mia och kände oss unga och fria. :)
Jag insåg att jag inte varit själv så länge sen Ninja kom och inte heller sen pappa dog. Detta gick upp för mig när jag satt i bilen och helt plötsligt började gråta, till synes utan anledning. När man har två små barn blir det inte så mycket tid för sig själv, att bara tänka på sig själv och sina egna behov. Det är alltid någon som ska tas omhand, torka där, söva här, byta där, trösta här, leka där, uppmärksamhet till tusen på alla andra. Vem ska då ge uppmärksamhet till mamman ifråga, en mamma som förmodligen behöver lite extra "bry-sig-om" med all sömnlöshet, ryggont, gamla gravidfogar som fortfarande gör ont och extra magkilon som tär på självkänslan (och i det här fallet en ihärdig sorg över att barnen aldrig får träffa sin morfar).
Jo, pojkvännen/sambon/blivande mannen/pappan till barnen (ja, vad säger man när man inte är gift) som inte heller har någon tid över.

Det här var ju skitkul!


Sån här har vi inte hemma, tur att barnen har så mycket kompisar. Morris testar tunnel i Majas nya rum. Fram och tillbaka, fram och tillbaka, det blir tunneln som gäller på öppna förskolan i höst... med pappa.

Pride-Ninja spanar in läderbögarnaFår man kalla dem så, eller, "homosexuella-killar-som-gillar-läder"?
Ninja tyckte i alla fall att det var schysst med alla utklädda "tjejer" och så kom det förbi några hästar. Det blev lite dans också i regnet.

När papporna är på svensexa...

...får barnen hänga med morsorna och titta på Bamse.

Lugnet på bilden kom efter ett mindre kaos vid matbordet. En snart-3-åring, en 2-åring, en 1,5-åring och en 9 månaders som alla tycker att det är för varmt, har sovit för lite och varit på kalas i tre timmar är kanske inte det mest idealiska middagssällskapet.
Efter lite bus följde vi Tim, Tia och Hanna hem och både Ninja och Morris slocknade i vagnen 20.30. Liiite bättre än Ninjas sov-tid igår, 23.30. Vi får se hur natten blir, särskilt eftersom Ninja somnade utan blöja.

Schyssta poolen på schyssta trädäcket med schyssta polarna.Vi har köpt en lite större pool, väldigt skönt i denna hetta. Vi fyller bara på lite vatten i den så Morris kan krypa runt och plaska han med, han älskar det.
Det är skönt att ha så stort trädäck så den får plats där, markisen ger skugga på halva poolen om man vill, perfekt.
I fredags kom äntligen
Charlotte hit och hälsade på med två av sina barn, Linnea (lika gammal som Ninja) och Lukas (ungefär lika gammal som Morris). Ninja och Linnea hittade varandra direkt och jag är fortfarande djupt imponerad över hur bra de lekte ihop. De var verkligen på samma nivå, busade och slogs tom utan att någon blev ledsen eller sur. Grabbarna var väl inte lika samspelta men Lukas verkade vara rätt cool med att Morris klappade/tryckte på hans huvud och klättrade runt på honom.
I poolen ligger Linnea, Matilda (granntjejen som inte alls ville vara med på bild), Ninja och blåvalen Annika.

Äntligen!

Så här glad kan man bli...

...när man äntligen får en fin stol.

Hittills har Morris suttit i en gammal sliten IKEA-plaststol som vi ärvt av grannarna. De hade haft den som utestol så den har dessutom lite smuts som inte går bort.
Jag har letat länge på blocket efter en tripp trapp-stol i någon trevlig färg som matchar Ninjas röda och till slut hittade jag en som jag köpte i onsdags. Jag tänkte att om jag köpte en begagnad skulle den vara lite småsliten, som den vi har, så de passar ihop. Tjo hej, den här var inte ett dugg sliten och kostade bara 700.