Själv hos dagmamman 4

Nu har vi avverkat den första veckan hos dagmamman och det har gått väldigt bra. I dag blev det jobbigt när Ninja kom på att hon ville ha sin pappa, så det var gråt hela vägen till dagmamman. När vi väl kom dit lugnade hon ner sig lite, gick fram till dagmamman och sträckte upp armarna för att bli upplyft i hennes vagn. Sen blev hon ledsen igen när hon förstod att jag inte skulle med.
Jag gick därifrån med tårar i ögonen pga av hennes enorma kärlek till sin far, den har hon ärvt av mig.

Kärlek

"Ninja, jag älskar dig."
"Näää, Ninja älska pappa."
"Jag älskar också pappa, och dig Ninja."
"Nää, Ninja älska pappa!" (slår mot mig)
"Jag vet, men jag älskar dig ändå gumman."
..."Mamma älska Morris"

Själv hos dagmamman 3

Idag grät Ninja när jag gick men hade snabbt slutat efter lite avledningsknep av erfaren dagmamma. Jag träffade Tina som också lämnar kl 9 och också har en liten tvåa. När vi gick mot Öppna förskolan fick vi syn på Ninja & co, smög åt sidan för att hon inte skulle se mig. Hon satt i vagnen och hade det bra. Vi tog en annan väg.
När vi kom förbi parken såg vi att de också var på väg dit så vi ställde oss så Ninja inte skulle se mig. Jag skickade fram Tina som spanare som rapporterade om trumpen Ninja i vagn, Ninja vill ur vagn, Ninja står och avvaktar, Ninja tittar på de stora barnen i lekställningen. Sen kändes det konstigt så vi gick.
När jag hämtade kl 14 blev Ninja jätteglad (värmer i mammahjärtat) och det märktes att hon hade haft det roligt. De hade lunchat på pizzerian (dagmamman är tydligen tokig i pizza) och Ninja hade imponerat med sin aptit på pizzasalladen. Hon var glad men trött (ville ha nappen mycket) hela eftermiddagen och somnade snabbt.
Jag tycker redan att hon känns större och att hon har utvecklats mycket på dessa tre dagar.

Själv hos dagmamman 2

Idag var Ninja hos dagmamman 9-14 (som hon ska vara fortsättningsvis, tisdag-torsdag) och det gick jättebra. Hon åt duktigt och sov i vagnen nästan två timmar. När jag och Morris hämtade henne blev hon väldigt glad (så glad har hon aldrig blivit över att se mig) och ville att jag skulle komma in och leka. När vi gick hem ville hon sitta i vagnen och orkade inte gå till parken och gunga. "Inte, Ninja hem, Ninja hem pappa". Väl hemma var hon toppad och härjade omkring men efter ett tag blev hon ovanligt lugn, som om hon var sjuk. Gick runt med stora Pippi, mellan-Pippi, lilla Pippi och Herr Nilsson och lade huvudet på soffan. Vi får se om hon somnar snabbt, tröttisen.

Själv hos dagmamman 1

Tisdagen var första dagen för Ninja att lämnas själv hos dagmamman. Efter magsjuka var Simon hemma och Ninja ville absolut inte gå hemifrån och lämna honom. Jag fick bära henne skrikandes till dagmamman (det är bara 100 m) och lämnade henne i samma tillstånd. Simon fick hämta henne (jag lovade henne det när jag gick).
Det hade gått bra, hon var bara där 9-11. Hon blev överlycklig när Simon kom.
Vägrade dock somna efter lunchen och höll sig vaken hela eftermiddagen, slocknade snabbare än hon någonsin gjort vid läggdags.

Påsk i skärgården

Ninjas andra och Morris första påsk firades på Ingmarsö med Lina, Lukas och Evangeline. Det blev en snöig påsk men solen sken nästan hela tiden, mysigt.
Några bilder med mobilkameran blev det.
Skål på dig, glad påsk!

Lite snacks till drinken kanske.
Påskägg till barnen.

Vinterpromenad

Familjemys på morgonkvisten.

Skepp ohoj!

Lillskepparen (som somnade strax efter att bilden togs)

Matstart

Morris är snart fem månader (när Ninja var fyra månader började vi med smakportioner för henne) så det kanske är dags. Men...vi väntar nog lite till, han fattade inte riktigt grejen med att svälja det där kladdet.

Ninja för 1,5 år sen:

Syskon-fight

image202
Öh, syrran. Kan du flytta datorn lite närmare? Jag vill också se på Pingu.

image203
Näää, det är min Pingu. Jag brottar ner dig brorsan! Sluta titta!

image204
Puh, syrran alltså. Vänta bara tills jag har vuxit ikapp dig!

Dagmammadag 2

I går/natt/morse hade jag panikont i magen så Simon fick gå iväg med Ninja i morse. Det är riktigt schysst att kunna gå till dagmamman, ryggsäcken på förstås.
Det är tur att det är jag som håller i inskolningen. När jag kommit på benen gick jag och Morris och tog över så Simon kunde åka till jobbet. Det var inte ett dugg kul att pappa skulle gå, även om mamma och lillebror var kvar. Hon grät sen efter pappsen vare gång hunden Lova kom i närheten. Om några veckor är det nog hon som studsar av glädje när Lovisen kommer (Ninjas senaste grej vid stark glädjeyttring, spikraka ben, ser väldigt lustigt ut).
En sån här dag var det skönt att vara inne. Ninja hittade direkt en favoritdocka, några häftiga dinosaurier, valar och hajar (dags att skriva en önskelista kanske, 2 års-kalas om en månad).
Nästa vecka ska vi prova att lämna henne ensam hos dagmamman, får se hur det går.

Ett steg mot självständigheten

Idag var det först dagen hos dagmamman för Ninja. Det bästa var den fina väskan hon fick och det sämsta var när jag försökte få henne att sitta i dagmammans vagn. I morgon ska vi leka inne för att det ska bli så dåligt väder och så får vi se hur det fungerar också.
image200
image201
My precious!

Kusiner med miner

image194image195image196image197
image199
image198

Till Ninja

Som din morbror och Sabina nämnde, min kära dotter, är du väldigt lik din morfar på den förra bilden. Han ler uppifrån sitt moln i himlen, där han sitter och fikar med Pippis mamma. Han är ledsen över att han inte hann träffa dig men han visste i alla fall att du var på väg (och var väldigt glad över det).

Shoppingrunda på byggvaruhus

I går köpte vi lite smågrejer som behövs för att färdigställa badrummet...snart så kan vi duscha (vi börjar lukta lite illa). ;)
image193

Det där med sömnen

Den lille gossen åt natten till igår kl 22, 05 och sen 08, perfekt!
Den lille gossen åt i natt kl 23.30, 02, 04, 06 och sover nu fortfarande (kl 9.20), qué?
Hur kan det vara sån skillnad mellan två nätter när han äter lika ofta under dagen?