18 månader

Till Morris.
Idag, min sockerärt, är du 18 månader. Du vaknade upp hemma hos Frank och var alldeles glad, nöjd och trygg (du har ju sovit hos dem förut). Du verkade tycka det var roligt att vara Franks låtsaslillebror under ett dygn, precis som förra gången.
Sen gick
Hanna med dig till Kvarnen där du och jag åt brunch med några kompisar. Du hade väldigt svårt att somna när det var så mycket på gång.
Efter brunchen blev vi hämtade av Simon och Ninja och du blev väldigt glad över att få träffa din storasyster igen, trots att hon sov. Det dröjde inte länge innan du också sov i bilen.
Hem och packa om och sen åkte vi till Hektor som hade 2-årskalas, till mormor en sväng och sen hem igen till sängen.
Vilken hektisk 1,5-årsdag, men du verkade gilla den.
Det har blivit vår nu och dina öroninflammationer verkar ha lugnat ner sig, därav lite gladare humör de senaste dagarna.

Än så länge pratar du inte så mycket men är väldigt bra på att berätta vad du vill med diverse läten, miner och ditt välanvända pekfinger.
Du sover ibland hela natten utan välling och vaknar då vid 6-7.
Dina största idol är Ninja och du vill göra allt som hon gör och härmar henne när hon pratar.

Vi älskar dig väldigt väldigt mycket alla tre.
/mamma

Såpbubblor hos Frank


Snodde bilden från
Hanna.


...och tog en själv.

3 år idag!

Idag fyller Ninja 3 år, stora tjejen.
Vi har haft kalas och är helt slut. Ninja är dock piggare, speedad av alla presenter hon har fått.
Här inviger vi eltandborsten från Axel framför Mamma Mu-filmen från mig.

7 flätor i håret för att det ska bli ängla-hår på kalaset i morgon (eller guldhår som Ninja säger).

Spontanmiddag

När vi åkte hem från dagens kalas i Väsby stannade vi till i Helenelund och åt middag. Tjejerna klädde ut sig och lekte med Barbie och My Little Pony. Morris lallade mest runt och kände sig manlig... eller?

Ninja som Askungen och Linnea som japansk älva.

Ombytta roller och en Pippi-Clara som susar förbi.

Nej, han kunde inte hålla sig till slut, Disco Stu.

Inte bara söt

Han är inte bara söt, vår Morris.

Han är cool också.

"Tjena brudar, jag ska på kalas hos kusin Maja, grymt najs."

Långfredag i Väsby

I fredags var vi i Upplands Väsby, målade ägg, åt påskmat och tog en tur till Vikingatiden. Ninja tog cykeln, och vi andra gick, till Gunnes gård, i vårsolen.

Pilutta dig, jag vill inte ha jacka på mig.

Simons kusin Karin och hennes två barn var på Gunnes Gård när vi kom dit.

Fyra glada ungar på grönbete.

Sen var det fikapaus innan vi gick hem igen.


Ninja cyklade nog över 5 km sammanlagt, på hemvägen med en bulle i cykelkorgen så hon kunde fylla på med lite energi då och då.

Heldag i trädgården

Idag kom syrran förbi och skulle hjälpa mig med trädgårdsarbetet. Ungarna lekte medan jag och Karin klippte träden och Simon och Johannes grävde och fyllde igen diverse gropar och hål efter dräneringen. Det var en härlig, produktiv dag, vi åt både lunch och middag på altanen.

Ninja och Felix spexar.

Hektor, Ninja och Morris gungar i Hammockskelettet. Karin klipper ner grenarna till hanterbara högar.

Mina små solstrålar.

Middag i motljus, najsigt värre.

Underbart att få sån hjälp, tack, tack, tack (och tack mamma för fläskfilén och mjölken till kaffet).

3 år och 18 månader, BVC

Igår var vi på BVC för en kombinerad 3 års- /18 mån-kontroll. När vi kom in till sköterskan hade hon fixat iordning ett litet bord till Ninja och Morris. De fick varsitt papper och skulle rita med en krita. Morris ritade runda grejer (som de ska på 3 årskontrollen) och Ninja ritade streck fram och tillbaka (som då Morris skulle göra). Sen fick hon visa att hon kunde rita runt också (gjorde hon ju på 18 mån-kollen, som sin bror) och ritade ett fint porträtt av sin mor.
Morris fick även stapla klossar, mätas, vägas och ta en spruta i armen (medan Ninja sjöng Pippi-sången för att lugna honom).
Ninja fick även hon mätas och vägas och sen sparkade de boll. Hon pekade ut olika saker på kort, sa vad det var och berättade vad man använde dem till, för att kolla ordföståelsen.
Sen fick de varsitt klistermärke.

Morris 18 månader: 12,050 kg 82 cm (Ninja 10,610 kg 80,5 cm)
Ninja 3 år: 13,5 kg 93 cm

Glad Påsk!


Två små kärringar på väg till dagmamman.

Titta mamma, en jumpa!

Ninja kommer med en teckning och ett glatt, överraskat rop. Det var nog inte meningen att det skulle bli en rumpa, det bara blev så.

För den skarpögde.

Öroninflammation nr:4

Och en första vab för mor i huset. Mån-ons blev det, tre dagar tillbaka i föräldraledigheten kändes det som.
Den här gången visste vi ju var det var och tänkte att nu kanske vi kunde få komma till en specialist (fjärde gången sen november). Men eftersom vi gått till olika läkare (vårcentral, akuten, annan vårdcentral, privatläkarmottagning) kunde läkaren inte skicka oss direkt, måste se ev förändring, eller snarare brist på förändring. Om det händer nu igen ska vi gå tillbaka till samma som nu senast.
Morris fick dock en annan medicin nu, Amimox istället för Kåvepenin, vi får se hur det går. Han började nästan direkt att sova på nätterna igen och på dagarna verkade han helfrisk redan på tisdagen.


På mitt jobb, i väntan på läkartiden. Jag instruerade vikarien medan Morris flirtade in sig hos städerskan och fick låna en sopkvast. Han lekte också tittut med rektorerna när de försökte ha möte.


På tisdagen var vi på öppna förskolan som in the old days och hämtade Ninja tidigare. De var i parken med dagmamman och vi stannade kvar och lekte i en timme.


Dagen efter det var Morris så frisk han kunde vara men fick vara hemma från dagmamman ändå, det är tydligen så. Vi gick till Öppnis igen, i det härliga solskenet.

Vilken dag!

Idag har vi haft en härlig dag.
Vi skruvade på den nya cykelsitsen som jag köpte i torsdags och gav Ninja en present i förskott, en cykelhjälm (så Morris lite smidigt kunde få den gamla).
Hela familjen cyklade iväg tillsammans för första gången. Vi åkte runt lite i Älvsjö-Segeltorp-Fruängen. Sen käkade vi lunch på en uteservering och åkte hem så Morris kunde sova middag.
Medan han sov lekte Ninja lite med granntjejen och jag började jobba i trädgården. Simon meckade med cyklarna och gav sig på trädgården sen också. Vi hann otroligt mycket och Ninja hjälpte till, på riktigt (skönt att hon börjar bli så gammal nu). Sen åt vi middag på altanen och ungarna skrek av ilska när de var tvungna att gå in vid 18.
Sen blev det bad och läggdags för Morris. Ninja och jag gjorde play-doo (fick lite avdankade "utklämningsgrejer" av Matilda) och degade lite tills det var dags att sova för henne också.
Hon ville dock inte sova utan titta på My little Pony, det räckte tydligen med fem minuter, sen sov hon som en stock.

Den här bilden är dock från igår då de invigde altanen som nytt lekrum. Ninja låtsas-sover, Morris hänger inte riktigt med i den leken.