Björns trädgård

Björns trädgård

När jag blir stor ska jag bli lika cool som den där skejtar-tjejen i Björns trädgård, eller hur Johnny.

Vart tog alla tröjor vägen?

Nu har mamma tagit bort alla tryck från min sida. Det är faktiskt MIN blogg och inte hennes, hon får väl göra en egen om hon vill visa upp sina prylar. Om du inte hann kika på dem ligger de på www.flickr.com nu.

Mmm, för gos-Felix

gooos
Mmm, för gos-Felix

I går var jag på Barkarby outlet med min kille Felix och hans mamma. Jag åt en hel burk med mat och fick dricka vatten ur min nyköpta Miffy-nappflaska. Mamma köpte också ett par fodrade byxor till mig så jag inte ska frysa när vi är och gungar, de var snygga. Felix var på lite konstigt humör så han sov bara en kvart under hela dagen, undrar hur natten blev.
Bilden är inte från igår men vi brukar kramas så här rätt ofta, berätta inte det för våra pappor. Felix är jättegosig att kramas med för han är inte så där spinkig som jag. Min kusin Felix är ju också supergosig så jag har två Fixosar, vilket lyx.

Ninja njuter i solen

105036-20

solen

Hurra för höstsolen!

Åååå...dyk!

dyk

I torsdags var det dags för den tredje omgången på babysimmet och då fick vi dyka!
Först dök jag med bad-tanten och sen en gång med mamma, pappa vågade inte riktigt. Mamma hade tydligen inga problem alls med att trycka ner mig under ytan...men som ni ser gick det jättebra. Jag svalde inget vatten alls men lite läskigt var det. Pappa sa att jag snart vänjer mig och kommer att tycka att det är jätteroligt sen, vi får väl se.

Hopp, hopp

hoppgunga

Hoppgungan på öppna förskolan är helrolig men än så länge har jag långt kvar till golvet. Mamma fick lägga kuddar under som jag kunde stå på men först ville hon ha en bild förstås. Nu väger jag 6,2 kg och är 63,5 cm lång.

Att ta sig vatten över huvudet

babysim

Andra gången på babysimmet var mycket roligare än första. Vi började med att sjunga en sång i ring, precis som på öppna förskolan! Sen simmade vi runt lite och jag fick prova en simring.

vatten på huvet

Bad-tanten hällde vatten på mig sen för att se om jag hade någon dykreflex, det var faktiskt roligt det med.

Retrobebbe

retrobebbe

Syns det att mamma gillar 70-talet. Retrotröja (som mamma hade när hon var liten) och bruna manchesterbrallor (som mamma sytt av pappas gamla byxor). Nåja, glad är jag i alla fall, som vanligt.

Mums!

mums

Kalasgott med gröt, nu börjar jag bli riktigt duktig på att få i mig det också. Äta själv är det dock inte dags med ännu. Fast som ni ser är inte mamsen särskilt bra på att träffa min mun heller.

Kall om fötterna?

Skor Ninja vill ha

Jag kom på att det kanske blir kallt om fötterna i en villa så jag sa det till mamma. Kolla vilka supercoola tofflor hon hittade på Bobux.se, vill ha, allihopa!! Vilka skulle du välja?

Jag gillar

ninjas önskelista

Den 15:de oktober ska jag ha namngivningsfest men just nu är det så mycket att fixa här hemma så mamma och pappa har inte hunnit skicka ut inbjudningar ännu. Vi ska sälja vår lägenhet och flytta till ett hus istället så de har städat som galningar inför visningen.
Mamma har berättat om en snubbe som heter tomten och att han brukar läsa små flickors bloggar. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att berätta vad jag gillar och skulle vilja ha i mitt nya hus.

Prylar:
Lära-gå-vagn (gärna med bromsbara hjul)
Lära-gå-bil (ser ut som en nyckelpiga)
Pottstol från Baby Björn (det ska börjas i tid)
Haklappsförkläde (när jag ska börja äta själv)
Sovpuckar (bra vid förkylning)
En bilbarnstol, Brio Zento, svart med röda detaljer

Böcker och filmer:
Barnkammarböckerna
Böckerna om Alfons Åberg
Barbapapa-böckerna
Astrid Lindgrens böcker
Gunilla Woldes böcker om Totte och Emma
Dick Brunas böcker om Miffy
Bra pekböcker med djur och liknande
Böckerna om Nicke nyfiken
Astrid Lindgrens filmer
(billigare böcker på adlibris.se)

Kläder:
Adidas originals-dress, tror den heter superstar, röd strl 74 (till våren/sommaren)
Kläder eller presentkort från Polarn och Pyret
På Matador Kids finns det väldigt schyssta kläder. Bl.a. kimono med flaxbrallor (ett måste för en Ninja), moln-body, Katvig och Molo har snygga sparkdräkter mm. Spana in länken.
Plastisock heter ett klädmärke som har söta klänningar (just nu rea på babyshop.se)
Just nu har jag strl 62 och kommer ha det länge till i tröjor, jackor och klänningar. I bodys och byxor kan jag nog börja med strl 68 om två månader ungefär. Jag är en liten skit så lita inte på storleksguiderna.

Musik:
Blommig falukorv 1965, Hans Alfredson
Astrid Lindgrens favoriter
Sångtajm med Trazan & Banarne
Sagoskatt 5-CD/Box, H C Andersen
Sagoskatt 5-CD/Box, Bröderna Grimm
Kul i bilen
Mer kul i bilen

Babysim i Aspudden

Badar med pappa.Mamma bubblar i vattnet.

I går kväll var vi på babysim-premiär i Aspudden. Mamma hittade inte dit så vi kom lite sent och fick slänga oss i poolen.
Det var jättemysigt att simma runt i den varma poolen och leka med små bollar och sprutdjur. Jag var tydligen en naturbegåvning eftersom mamma och pappa blev väldigt imponerade när jag sprattlade med benen. Det var inte någon speciell tanke bakom det men tydligen såg det ut som "riktiga bentag".
Jag gillade att ligga framåt och att mamma eller pappa bubblade i vattnet framför mig. På ryggen ville jag inte ligga, hade svårt att slappna av, litar inte riktigt på de där föräldrarna jag har...