2 år och envis

I lördags var Morris iväg på teater med en dagmammekompis. Hennes pappa skrev sen "By the way - trevlig självständig grabb ni har!" i ett meddelande. Och ja, han är riktigt envis och självständig vår fine Morris, har en vilja av stål. Som ikväll på hans 2:a födelsedag. Han vägrade somna, klockan var mycket, han blev tröttare och tröttare, hans pappas tålamod började tryta... envis som han är vill han inte sätta på sig pyjamas, inte ligga i sin säng, inte... ja, ni förstår, inte göra någonting.
Jag ska minsann sova här jag!

Sagt och gjort. Han somnar i/på/bredvid fotöljen, arg som ett bi... och envis, o så envis.

Vi älskar dig Morris, stora killen, två år idag.

Kalas!

Igår hade vi kalas för vår stora kille här hemma. Jag hann inte ställa ner tårtan på bordet förrän han blåste ut ljusen, tur att Simon var snabb med kameran.

Ninja hade bestämt hur tårtan skulle se ut och sen dekorerat den med strösselblommor.

Morris fick duplo, flygplan, bil, ko och kalv, krokodiltröja, flygplanskläder, xylofonen på bilden... har jag glömt något?

Baka rulltårta

Vad kan man hitta på en regnig söndag, baka lite rulltårta så klart.

Vad ska man fira, tårta betyder väl kalas och att någon fyller år, eller?
Kanske är det Lollo och Bernie som fyller fem år, vi sjunger.

Fredagsmys

Har man barn ska det vara fredagsmys. Popcorn, vatten, vindruvor och mörk choklad, och en glad Ninja.

Nya grannar

På granngatan har det, sen vi flyttade till Älvsjö (och länge innan dess förstås), stått ett ruckel. Det senaste året har det dock hänt grejer. Vi har följt diverse markarbete och trädnedsågningar. I veckan kom så äntligen huset, i lagom behändiga bitar. Häftigt att se när de lyfte bitarna på plats (inte alla samma dag) och ska dit på fika när familjen kommit i ordning.

Premiär på Canasta

Ninja hade en riktigt rid-outfit när hon gjorde sin barbacka-debut. Canasta brukar vara upptagen, det är Moas favorit, men nu fick Ninja chansen att rida på den enda "häst-tjejen" på Eolhälls 4H-gård.

Canasta och Ninja skötte sig utmärkt så jag lyckades till och med ta ett foto i farten. Trava var inget problem för Ninja som nu är en rutinerad ridtjej.