Vid frukostbordet

"Ninja meja den"
"Det heter juice, kan du säga juice?"
"Jush"
"Ninja haa meja jush"
"Okej"
"Oj, va mycke jush!"

Tre månader

I lördags fyllde Morris tre månader och igår var vi på BVC. Han fick två sprutor och vi vägde och mätte honom, 6390 g och 60,8 cm. Jag var tvungen att ta fram Ninjas kort och jämföra lite. Hon var lika lång (61 cm) på sin 4 månaders-koll och vägde 6225 g på sin 5 månaders-koll. Men inte är han väl så tjock, vår lilla prins-korv.
Idag var det äntligen dags för Öppna förskolan att öppna igen, i nya lokaler. Ninja var överlycklig och sprang runt och utforskade. Sen blev hon om möjligt ännu gladare när hennes kompis Kalle kom (trots att han gav henne ett märke på kinden). Morris verkade gilla stället också, satt i en babysitter och lekte med en mobil som hängde ner från taket. Jag var där ensam då Simon var hemma och rivde bastun och det gick jättebra. Ninja gnällde inte efter pappa en enda gång och jag fick trösta henne när hon fick stryk och byta blöja utan problem.
Det är roligt att upptäcka att hon lär sig saker som man inte tänker på, härmar saker vi gör och säger. När hon var ledsen på Öppnis sa hon med gråt i rösten: "inte slåss" och "inte dra hår" (något vi tjatar på henne om), senare även "Ninja hade den" (lärt sig av äldre kompisar som börjat på dagis).

Snart hemma igen

Nu sover barnen och vi packar det sista. En hel resväska full med bara presenter och lite annat som vi köpt. Den andra väskan är också full nu ser jag...men det är grejer kvar. Vi får kolla om morsan har lite plats i sin väska i morgon. Bussen går 10 så vi hinner packa ihop det sista och äta frukost i morgon bitti. Nu är det dags att sova.
Vi längtar efter er där hemma så det ska bli kul att komma hem men det skulle vara fint med en vecka till här nere.

image172

Flytta till Thailand?

Jag funderar starkt på att flytta till Thailand med Morris. Han sov i natt mellan 23 och 9 med bara ett uppvak med amning vid 5. Otroligt! Sover bättre än syrran någonsin gjort (förutom här där hon sover hela natten bredvid sin käre far).
Idag har Morris badat i havet för första gången. Tyvärr har vi ingen bild då det var ett spontandop på eftermiddagen och kameran var kvar på rummet.

Morris i värmen


Morris verkar gilla värmen. Sover, äter och skiter bra. Precis som det ska vara. När han väl är vaken ligger han och jollrar, tittar på bladen som rör sig i vinden eller gymmar som en tok (viftar med armar och ben). Jag tror inte att hans farmor och farfar kommer känna igen honom när vi kommer hem, det händer mycket på en vecka när man är så liten.
Och helt ärligt, är han inte världens sötaste kille.

image170
image171

Kata, temporary home of Tobbe och Lisen.


Härom kvällen åkte vi till Kata för att träffa våra kompisar Tobbe, Lisen och Ella. Där var det lite mer drag än hos oss. Mycket trafik och många försäljare, inte som morsan kommer ihåg det. Men när vi var där senast kom det en stor våg och skrämde bort alla så det är kanske inte så konstigt om det var lugnare då.

image169
Ella och Ninja fann varandra direkt.

Foppaskorna


Jag fck skavsår direkt av mina sommartofflor, hur man nu kan få de av ett par väl ingådda Birkenstock. Tänkte att jag kunde slå till på ett par Foppafloppar, ca 30-35 kronor. Trodde i min enfald att jag aldrig skulle köpa ett par (precis som ett att antal andra modegrejer som jag sen trillat dit på).
Självklart skulle Ninja också ha ett par då hon inte kom i de sandaler vi tagit med oss (som hon hade i somras). Eller hon kom i dem men strejkade när hon skulle gå.
De fina vit-blåa plastsandalerna var en hit, hon struttade runt i dem glatt på strandpromenaden. De är också roliga att ta av och sätta på själv, fast svårt. Tur att det inte gör något om de hamnar på fel fot, de är så breda så det märks knappt. Vi ska köpa ett par i nästa storlek också som hon kan i sommar.
Här sitter hon i en hammock som hon och Simon hittade under en upptäcksfärd på hotellet.
Det bör tilläggas att hon hade med sig sin kusin Majas gamla sommarskor också som passar utmärkt (inga oansvariga föräldrar här inte).

image168

Annars har vi shoppat lite shorts, t-shirts, pyjamas till Ninja och en badring. Letar fortfarande efter schyssta brillor och en solhatt...och snart har vi varit här i en vecka.
Det som är skönt med stället där vi bor är att det inte är mycket försäljare alls, dock tråkigt när man vill shoppa.

Badbruden


Ninja älskar att bada. Till sina föräldrars förtjusning då detta var varför vi åkte iväg till värmen (inte bara men till minst 50%). Nya fina solkläder hade vi köpt inför resan också, kepsen får otroligt nog sitta på.
Lillebror har också badat, två gånger men det har vi ingen bild på. Han verkade gilla det, svalkande och skönt i hettan.

image166
image167

Syskonkärlek i Thailand

105036-163
image164
image165

En liten teaser till Kalle.


Åh vad vi saknar dig emellanåt och vill att du ska vara här och dricka fruit shakes och äta frukt till frukost. Vi ska dra till Danang i kväll, lovar att ta bilder. Vi har lokaliserat det nu, vid Rawai beach, 25 min med taxi.

image162

Ananas, papaya, rambutan, vattenmelon, pomelo...till frukost varje dag!

Varmt!


Vi har inte hunnit lägga över några bilder från kameran ännu så ni får nöja er med en webkamera-bild på två flåsande damer.

varmt

I går hängde vi på stranden och det var bara Stina som lyckades bränna sig (på ryggen). Ninja vägrade sova middag och slocknade hos skräddaren innan middagen. Simon åt på rummet så hon kunde fortsätta sova. Hon vaknade vid två och ville ha välling, lyckades sen somna om efter lite småpratande och vi fick väcka henne i morse. Morris slog på stort och sov mellan 23 och 4.30 och sen till 8.30, helt underbart!
Ninja är lite gnällig så hon hänger på rummet nu på förmiddagen och jag ska gå och få lite Thai-massage, en timme för 90 spänn, det ni!

I förrgår var vi i ett köpcentrum med AC, skönt. Simon klippte sig hos en frisör (första gången på 15 år). Det blev inte så mycket kortare men urtunnat så han slapp "yllemössan", jag ska nog också klippa mig där snart. Det var mycket att titta på så vi hann inte med alla våningar innan bussen gick tillbaka.

Thailand

Nu har vi kommit fram till värmen, efter 7,5 timmes försening på Arlanda.
Ninja vill bara "bada, bada, bada" hela tiden och Morris vill helst ligga på rummet (med AC).
Internet kommer vi bara åt i receptionen så nu sitter jag här och svettas. Vi har precis ätit "dyr" buffé här på hotellet, 560 svenska kronor blev det till slut för oss allihopa. Bilder kommer senare.
Kram till er där hemma i slasket.

Duplo-bad


image160
Kan man inte bada i pengar få man ta något annat värdefullt.

Å med den bilden lämnar vi Sverige, ses snart igen.

Packa, packa, packa och impulsköpa ny kamera.


Det är vad vi har gjort idag. Hann med ett besök på Bauhaus också för beställning av badkar, badrumsplanering in i det sista.
Kameran liknar den vi tappade bort i somras, klarar att vara under vatten. Det ska bli kul att ta lite badbilder på Ninja i Thailand.
Å så hämtade vi ut Morris pass också, lite i sista minuten kanske men det hör väl till en sista minuten-resa.
Vilket gäng va.

image159

Snart bär det av.

På fredag åker vi till Thailand, hela familjen, och så lyckades vi få med oss en mormor. Det ska bli jättekul och skönt. Självklart blir det jobbigt med värmen för Morris men vilken grej, att få åka tillThailand när man inte ens är tre månader. Ninja ska äntligen få bada, i somras var det för kallt, tror hon kommer gilla det skarpt.
Mamma ska få koppla bort jobbet i två veckor och bara umgås med barnbarnen och Simon ska få koppla bort allt badrums-tänk för en stund. Vi har bestämt oss (igen) för kakel, badrumsmöbler är beställt, toalett inköpt för länge sen. Bara handdukstork och badkar kvar nu, det tar vi i morgon.

Vi har med oss datorn så det kanske blir några rapporter från ytlandet också, nu när jag har kommit igång.

Julen i bilder


På julaftonsmorgonen väcktes vi av dörrklockan, det var tomten som kom på besök.

image143
Ninja blev inte så rädd och den lilla rädslan som fanns där först gick snabbt över. Det var något familjärt över denna tomte, som kom tillsammans med farfar.

image144
Dinosaurier!

image145
En Pippi-väska inköpt på Junibacken, men vad är det som ligger i den...

image146
Den där farmor kan verkligen sy.

Senare på eftermiddagen åkte vi hem till mormor i Södertälje och tittade på Kalle Anka med kusinerna Felix och Hektor.

image147image148
Johannes och Hektor

image149
Och så här rolig var tomten i Södertälje.

image150
Lite läskig också, bäst att hålla i sina föräldrar.

image151
Den här tomten kom med många fina grejer. Genomgående temat...

image152
Pippi!

På annandagen bar det av till Södertälje igen, där vi glömt kameran, därav dåligt dokumenterad juldag. Den här gången var det lite mer folk. Gammelmormor, mostrar, morbröder, kusiner och sysslingar till höger och vänster.

image153
Felix och Jonathan åker täcke. De lekte så Felix blev alldeles svettig.

image154
Morris sov mest hela tiden, mysigt hos Sabina.

image155
Lite vaken var han dock och kunde ta emot en "välkommen till världen"-present av familjen Tellestedt...

image156
...som den febersjuka Ninja kunde leka med när vi kom hem igen.

Som tur var kom Kalle och Sabina förbi och åt indisk mat dagen efter så Ninja fick träffa dem. Ja, hon hade pyjamasen på sig i över två dygn, softish.

image157

Spana in Morris premiär i gåstol...

...på Lindas blogg (vet inte hur jag ska göra för att norpa bilden, ny på mac).

image158
Tack för norpandet Sabina!

Är de nå lika ra?

image139image141image140image142

Potträning

Vi skulle köpa nya badbyxor till Ninja och passade på att beställa träningsbyxor (trosor med extra lager tyg för små olyckor vid potträning). Skulle slänga dem i tvätten men Ninja ville prova dem först. Efter ett tag, när hon hjälpt mig att plocka ner tvätten och lite annat ska jag ta av henne byxorna. De var helt genomblöta och hon har inte sagt pip ens. "Oj, har du kissat Ninja?" "Mmmmmm"
Sååå, det kommer nog ta ett tag det här :roll:
Väntar till sommaren då hon kan vara helt naken ute i trädgården, då måste hon väl bry sig, när det rinner längs benet.
Hon satt iaf på toaletten och sket i morse, med blöjan på, alltid något.

Ninja önskar sig en
familje-toalett-ring i 2 års-present!

Nostalgitripp


Jag var hos mamma och kollade igenom lite gamla kläder och hittade denna outfit. Jag kommer inte ihåg att jag har haft den, förmodligen för att det inte finns någon bild på det men tydligen har jag det. Gulligt var det i alla fall, vet dock inte om det är 70- eller 80-tal. Färgen säger 70 och prickarna säger 80 (almanackan säger -79).
image138
Grrr, måste kolla upp det där med liggande och stående bilder. Tills dess hoppas jag att du har en laptop så du kan lägga dig ner i sängen eller soffan och titta :D

Junibacken 14 december


En fredag innan jul var vi på Junibacken, första gången för alla i familjen utom Simon. Farmor och farfar följde med, kanske för att se exakt hur rädd Ninja skulle bli för råttan i sagotåget.
Pippi Långstrump, Ninjas stora idol, skulle uppträda vid sitt hus och vi väntade med spänning på hur Ninja skulle reagera. Hon blev minst sagt snopen när Pippi dök upp och satt sen som ett ljus och tittade på föreställningen med häpnad.

image133
Hallå Banarne, hör du mig? Trazan?

image134
Hoppla lilla gubben!

image135
Pannkakor till Ninja och köttbullar till oss andra. Observera den den tomma restaurangen, bra planering kallas det för. När vi ätit ett tag kom alla andra och på några minuter var det fullt.

image136
Där är hon, Pippi!!

image137
Farfar som Klang, Ninja som Pippi, mamsen som Tommy och farmor som Starke Adolf. 

Lite bilder för att hinna ikapp det nya året.


När man lyckas få dit tofsarna i håret med hjälp av ett ihärdigt tjatande om att Pippi har sånna, sånna som Pippi har, tofsar som Pippi osv, gäller det att vara snabb med kameran. Mutar man med lite diskning också så kan de sitta i flera minuter.

image126
Nej, hon är inte smutsig på kinden, det är ett blåmärke efter en nyckelpige-olycka.



Julavslutning på Öppna förskolan.

  Hm, går det inte att ha stående bilder eller?

Nytt år nya ...?

...regler ...förutsättningar? Fanken, kommer inte på rätt ord. Jag tänkte skriva en rubrik som passade till inlägget, nån som kan hjälpa till, kommer inte på rätt ord.
Jag tänkte berätta att bloggen inte ska skrivas ur Ninjas synvinkel längre utan att jag, hennes kära mor skulle rapportera istället. Detta för att jag blivit inspirerad av
Lindas blogg och framför allt hennes inlägg om varför man ska ha en blogg (som jag har frågat om jag fick citera).

Varför en blogg?

Dagarna går så fort fram. Vad som hände igår och vad som kommer att hända flyter ihop. Jag vill att mina barn ska ha möjlighet att läsa vilka tokigheter de gjort, vad vi gör i vardagen och till fest, vilka dagar som varit tråkiga och varför en dag varit speciellt underbar. Men den här bloggen är även till för släkt och vänner av precis samma skäl.



Nu var det länge sen vi tömde kameran, 500 bilder tror jag det är i den nu. Inväntar "tömning" av mer rutinerad datare och sen ska det uppdateras med Junibackenbesök, julfirande, bullbak och annat skoj.